Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

DT 120225

Idag fick jag ett par timmar på mitt konto att spendera i verkstaden. Rec ned framhjulet för att montera bromsbackar och kam. Undra stilla om det här att bygga motorcykel...bygger man den egentligen inte flera ggr? Två steg fra och ett tillbaka. Antar att det är en del av charmen. Bromskammen har varit slu ett tag och inget på ebay, men till slut så dök den upp. Returfjädrar från Jerry Greers och NOS backar från en fd Indianhandlare i Pennsylvania.

 

 

 

Onsdagen den 28 mars 2012 kl. 16:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

DT 120214

I går kväll smög jag ut till verkstan ett par timmar. Ville montera gas- och tändförställningsvajrarna som inhandlats på Indianmarknaden i helgen. Snöstorm ute=mysigt att sitta inne i verkstan.

Högersidan gick bra, men vänster kontrollhantag visade sig vara för buligt. Gav upp efter en timme och bestämde att det får bli ett nytt där.

 

Onsdagen den 15 februari 2012 kl. 08:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

DT 120109

Oj vad tiden går. Det var inte så lätt att flytta som jag trodde, men nu har äntligen alla cyklar och delar blivit förpassade till skåne så förhoppningsvis blir det lite mekande framöver. Under tiden har jag roat mig med att skaffa fram lite delar.

En svår bit har varit fästet till hastighetsdrivningen. Har haft lite bilder så en nödlösning hade alltid kunnat ordnas. Hittade en i USA i våras, men den var till en 30-tals DT. Killen hade dock en senare modell hemma, trodde han... Efter lite mailbombning och så kom den äntligen till rätta (dvs i min brevlåda).

 

 

 

 

Måndagen den 9 januari 2012 kl. 09:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

DT 110830

 

Okej, nu är sommaren slut. Lite extra strul pga skåneflytt osv. Men nu är jag igång igen. Eftersom Kivik ligger nära tillhands blev det en visit under marknaden för att kolla in William Arnes motorcirkus. Har sett att det finns lite bloggar i ämnet. Kolla filmsnuttarna jag lagt ut. Är det bara jag som får ryggkrull av sånt här?? Lillgrabben höll för öronen, men lilltjejen (5) var i extas. Är det hon som kommer att sitta på styret när jag som pensionär hankar mig fram som dödsryttare? Hon har även visat ett starkt intresse för att skruva ihop saker på min verkstad. Hon var 1,5 när vi åkte till Davenport första gången, ett utslag av kärleksfulla faderskänslor................

 

DT´n har fått prova att ta på sig nya boxen. Den sitter som en smäck!

 

Nu återstår det att snickra ihop en tidsplan för att få verkstaden klar på gården hemma i skåne, sen skall all delar, hojar och verktyg få åka ned.

 

Fick en strålande ide att köra drive in bio för mc i logen där. Skall kolla med veteranföreningen på Österlen om det finns intresse.

 

 

 

Tisdagen den 30 augusti 2011 kl. 19:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

DT 110527

Ja, det har ju inte hänt något direkt med DT´n på sista tiden. Var över till USA för att hämta boxen. Container som skulle föra den hem var full, elände. Fick hjälp av kompisar och kompisars kompisar, så via North Carolina lär den nu guppa omkring på Atlanten för att slutligen landa i Finland.

 

Vidare så ¨håller jag på att flytta till skåne med hobbyverksamheten. MEN något har i alla fall blivit gjort. Frugan önskade sig en Camelback nu när hon fyllde jämt....... Inte min ekonomi, så för att tillfredställa hennes Indianbegär skruvade jag ihop en "look alike" av en kronanCykel samt lite delar och en kinesmotor:

 

 

Fredagen den 27 maj 2011 kl. 14:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

 

 

 

free counters